- Štítky blogu
- výhodné nákupy
- poradna
- prodloužená záruka
- výměna zboží
- vrácení zboží
- reklamace
- recepty
- TIP
- uchování potravin
- zavařování
- kvašení
- tescoma
- slevový kód
- sharp
- splátky
- novinky
- energeticky stitek
- Speciality
- vaření
- sada nádobí
- recept
- na víně
- telecí
- Lamart
- Jak na to?
- návod
- Home Credit
- nákup
- obchodní podmínky
Potřebujete poradit?
Vynikající recept pro milovníky specialit
Telecí líčka na červeném víně
Obtížnost: střední | Porce: 4 | Čas: 120 minut
Budete potřebovat: Telecí líčka 800 g, Olivový olej 50 ml, Sádlo 100 ml, Česnek 50 g, Mrkev 300 g, Celer 250 g, Řapíkatý celer 150 g, Petržel 250 g, Cibule 150 g, Divoké koření 50 g, Tymián 10 g, Rozmarýn 10 g, Červené víno 300 ml, Drcená rajčata 300 g, Cukr 50 g, Máslo 50 g, Sůl.
1. Telecí líčka očistíme a odblaníme. Osolíme, opepříme, posypeme nasekanými bylinkami, přidáme najemno nakrájený nebo prolisovaný česnek a zakapeme olivovým olejem. Takto připravené necháme odležet do druhého dne.
2. Odleželá líčka zprudka opečeme na rozpáleném sádle a dáme stranou. Na sádle dále opečeme kořenovou zeleninu, řapíkatý celer a cibuli do zlatova. Poté přidáme drcená rajčata, koření a zalijeme vínem. Necháme odvařit a zalijeme vodou nebo vývarem. Do takto připraveného zeleninového základu vložíme opečená líčka a pozvolna dusíme pod poklicí do měkka.
3. Měkká líčka vyjmeme, pokud možno vyjmeme i kuličky koření a základ rozmixujeme ponorným mixérem. Podle chuti dosolíme, opepříme a přidáme špetku cukru. Svaříme na požadovanou hustotu a do hotové omáčky vmícháme studené máslo. Dále už nevaříme.
4. Při servírování nakrájíme líčka na plátky a přeléváme hotovou omáčkou. - Aby jste nemuseli koření zdlouhavě vyndávat z omáčky, použijte buď uzavřené sítko přímo na koření, a nebo si z koření udělejte vývar a ten vlijte přes cedník do omáčky. - Místo drcených rajčat můžete přidat rajčata čerstvá, nakrájená na kousky, nebo rajčatový protlak.
Sada nádobí z fotografií receptu je dostupná k zakoupení ZDE.
Zdroj receptu: www.lamart.cz